İsrail kara harekatını başlattı! İşte şok görüntüler

Hemen yazımızın başında belirtelim. Görüntüler bazı okurlarımız için ciddi anlamda rahatsızlık verici olabileceğinden ötürü bunları sayfamıza koymadık. Dilerseniz tüm görüntülere buraya tıklayarak haberin kaynağından göz atabilirsiniz.

İsrail Filistin savaşı şiddetle devam ediyor. İnsanı dram her geçen gün derinleştikçe her iki taraf da büyük kayıplar veriyor. İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde de binlerce sivilin yer aldığı bir hastaneyi bombalamıştı. Bu saldırıda 500 kişi hayatını kaybetti. Ülkeler yas ilan ederken korkulan bir haber geldi. İddialara göre İsrail, Filistin‘e kara harekatını başlatıyor. Şok görüntüler de sosyal medyada yayılmaya başladı. İşte detaylar.

İsrail kara harekatını başlattı! İşte şok görüntüler

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze‘ye kara harekatının yakın olduğu mesajını geçtiğimiz günlerde iletmişti. Gazze sınırındaki piyade birimlerini ziyareti sırasında askerlerden kara harekatı için verilebilecek talimatlar için hazır olmalarını istemişti.

İsrail’in Filistin‘de kara harekatı başlattığına dair resmi onay olmamakla birlikte çıkan söylentiler, bölgedeki zaten hassas durumu endişelendirmekte. Kaynaklar, İsrail güçlerinin sınır bölgelerine sızdığını ve belki de Filistin topraklarına sadece birkaç metre veya hatta sadece bir metre uzaklıkta harekete geçtiğini öne sürüyor. Bu bilgilere ait şok görüntüler de sosyal medyada yayıldı.

Fakat bu söylentiler, artan şiddetin yaşandığı günleri takip ediyor. Sahada durum hala belirsizliğini koruyor ve uluslararası toplum gelişen durumu yakından izliyor. Söylentiler ortalıkta dolaşsa da, sonuç çıkarmadan önce resmi onay ve güvenilir kaynaklardan doğrulanmış bilgilere ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

Savaş, insanlık için büyük bir felakettir. Sadece ölüm ve tahribat getirmez, aynı zamanda uzun vadeli olumsuz etkiler bırakır. Umuyoruz ki binlerce sivilin hayatına kaybetmesine neden olan bu savaş savaş en kısa zamanda sona erer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x